lørdag 7. april 2012

H-gjengen 2 dager

Nå er det snart 2 døgn siden dem kom til verden. 2 dager siden jeg gikk å trippa, venta og var nervøs. Er så takknemlig og glad for at alt har gått bra med Celia og valpene!

Valpene hadde gått bittelitt ned i vekt første døgnet, men det er helt normalt. Tar litt tid å venne magen til melk, Celia må få skikkelig i gang produksjonen og det krever litt mer energi å "krangle" med søskene for å få mat enn å ligge i magen å bare ta imot gjennom navlestrengen.

Alle ser friske og fine ut, et godt tegn er at dem har mye bevegelse når dem sover. En syk valp ligger helt stille, og har ikke desse rykningene som spevalper skal ha. Dem virker sterke og protesterer om dem blir holdt uten at dem er helt enig i det, det er også et godt tegn :)

Celia har fin temperatur, det lå igjen to morkaker etter fødslen som vi ikke fikk ut, men dem kom i går begge to så blødningene hennes har avtatt litt. Det er en fare for infeksjoner om der ligger morkaker igjen og rotner. Følger med på temperaturen hennes nå noen dager fremover, om den holder seg fin er det nok ingen infeksjoner. Hun virker litt vond i bakparten, håper det bare er litt sårt siden fødslen. Har ikke merka at noen av tispene har vært slik tidligere. Men det trenger ikke bety noe. Hun drikker greit, og spiser litt innimellom.
Følger i alle fall med henne, og har nr til veterinærvakta om det skulle være noe :)

Tok litt bilder av de små istad, her er et lite utvlag :) Trykk på første bildet for å se dem alle i en serie i litt større format :)
"dog-art" på veggen på kassa er Eccho sin fortjeneste, kassa sto nymalt i stua å der kommer hun inn med sine sølelabber å trakker på ;) Men litt personlig-touch er bare morsomt det ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

kennel@carvecanem.no