mandag 2. april 2012

Dag 60

I dag er hun på dag 60 av 63.

Temperaturern var noe lavere idag, og hun var ikke så gira på å spise. Men ellers virker hun i fin form :)

Temperaturen som til vanlig ligger på 38,5 på en hund, skal nå helt ned mot 36,0 og opp igjen til 37-37,5 før valpene kommer. Siste 7-10 dagene før fødsel er normal temperaturen på en svanger hund 37,5-6. Celia har lagt på 37,3-4 siste 4 dagene, idag var den nede på 37,2. Men det kan jo bare være en svinging.

Når temperaturen er ned mot 36, da er det nært forestående. Tispa skal da gå opp igjen til nærmere normaltemperatur, men det behøver ikke ta så lang tid. Når temperaturen er komt over 37 og oppover, vil en se at tispa får pressrier og da er valpingen igang :)

Annen atferd en ser er at dem blir mer urolig, vil ikke spise og dem graver mye. Når tispa er i oppblokking (temperaturfallet), bør hun luftes i bånd selv i hagen, da dem kan finne seg steder å gjemme seg for å føde valpene.Celia er i veldig fin form, rolig, ingen graveatferd eller lignende. Er masse liv i magen hennes, er helt fantatsisk å kjenne de små ligge der å bukte seg rundt. Men vi begynner bli klare for at de skal komme ut nå snart! :)

Skal på apoteket å gjøre de siste innkjøpa, ser jeg har glemt å kjøpe slike 1ml engangssprøyter. Greit å ha om der kommer valper som er i litt dårlig fatning så en må gi dem respirot, et middel som stimulerer valper til å trekke pusten.

Ellers er alt klart. Har leitet fram vekt for å se fødselsvekt på de små, en sløv saks til å klippe navlestrengen - en skarp saks vil lage for skarpt kutt og det kan bli store blødninger fra navlen. Varmeflaske er klart om valpene må ligge i ei kasse under fødslen eller en evt transport. Druesukker og kalk som gis til tispa sammen med litt havregrynsuppe for å stimulerer rier. Merkebånd ligger klart og masse kluter og pledd.

Har satt på varmovn på rommet, da det er blitt skikkelig vinter nå og ganske kaldt. Viktig at de små ikke fryser :) Dem har ikke evnen til å regulerer temperaturen helt de første dagene.

Oppdatering kommer om det er nyheter! :)

3 kommentarer:

 1. Marit Hessegjerde2. april 2012 kl. 11:38

  So spennande å følge me! :D
  Kryssa alt som en kan :)

  SvarSlett
 2. Det kommer til å bli noen nydelige bamser etter de to der. Følger spent med dere. Håper alt går bra med alle denne gangen. Koselig påskesyssel det å vente på valper :) Her ser vi bare på snøen. 80 cm nå.Fredag var det grønne plener og masse krokus. Fy Flate....til og med for mye for Evita som ellers elsker snøen. Lykke til :)

  Leni

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det blir nydelige små :) Celia kan det med å lage flotte valper, og Heike er fantastisk hannhund så dette blir nok bra! :)

   Masse snø her også :S Ikke så mye som 80cm, men vil tippe en 20cm. Nok til at det var tungt å kjøre når plogen glimtet med sitt fravær;)

   Hilse Evita masse fra oss :) God påske :D

   Slett

kennel@carvecanem.no